Maya Studios
 
Αρχική
Διαμονή
Τοποθεσία
Παραλίες
Φαράγγια
Χάρτες
Τιμές
Φωτογραφίες
Links
Επικοινωνία
Η σελίδα στα Ελληνικά Site in English
 
Ο καιρός στην
Παλαιόχωρα τώρα

Κληρονομάκη Μάγια
Παλαιόχωρα, 73001,
Χανιά Κρήτης
(+30) 28230 42220
(+30) 6977 477979
info@mayastudios.gr

 
Τοποθεσία
 
Πανοραμική άποψη της Παλαιόχωρας.
 
Η Παλαιόχωρα είναι γνωστή ως ένα από τα ομορφότερα τουριστικά θέρετρα της Κρήτης και ολόκληρης της Ελλάδας. Βρίσκεται 75 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά του Νομού Χανίων και έχει περίπου 2000 κατοίκους. Είναι χτισμένη πάνω σε μία χερσόνησο ανάμεσα σε δύο γραφικούς κόλπους. Φημίζεται για τις όμορφες παραλίες της και προσφέρεται για πολλές και εναλλακτικές αποδράσεις.
 

Βρέχεται από το Λιβυκό πέλαγος και θεωρείται η "Νύμφη του Λιβυκού" και η "Χώρα του ήλιου".

Είναι το νοτιότερο όριο της Ελλάδας και το νοτιοανατολικότερο γεωγραφικό σημείο της Ευρώπης. Είναι κοντά σε μερικά από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του νησιού όπως η Χρυσοσκαλίτισα, το Ελαφονήσι, η Σούγια, η Χώρα Σφακίων, το νησί της Γαύδου και άλλα.

 

Σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές, η Παλαιόχωρα είναι κτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας δωρικής πόλης Καλαμίδι.

Η πόλη άκμασε την περίοδο της Ενετοκρατίας. Το 1278 ο ενετός άρχοντας της περιοχής, Μαρίνος Γραδενίγος, έκτισε το κάστρο Castel Selino πάνω στη χερσόνησο. Σήμερα το ονομάζουν Φορτέζα. Από την ονομασίας του κάστρου λέγεται ότι η περιοχή ονομάστηκε επαρχία Σελίνου.

 
Μπορείτε να επισκεφτείτε αρχαιολογικούς και ιστορικούς τόπους, βυζαντινές εκκλησίες και μοναστήρια, αρχαιολογικές πόλεις όπως η Λισσός, η Έλυρος και η Καντανία, σπήλαια και ξακουστά φαράγγια όπως της Σαμαριάς και της Αγίας Ειρήνης.

Η περιοχή είναι ιδανική για πεζοπορία, ποδηλασία και κολύμπι στις πολυάριθμες παραλίες της. Το κλίμα είναι θαυμάσιο, ήπιο, μεσογειακό χωρίς υγρασία. Η Θάλασσα είναι πρασινογάλαζη πεντακάθαρη και η ποικιλία των ακτών είναι ιδανική για κολύμπι, ψάρεμα, serfing, θαλάσσιο σκι, υποβρύχιο ψάρεμα, καταδύσεις και θαλάσσια spor. Υπάρχουν αρκετές διαδρομές για πεζοπορία στα ευρωπαϊκά μονοπάτια Ε4 & Ε1, αλλά και έξω από αυτά.
 
 

Η Παλαιοχώρα αποτελεί το κέντρο έντεκα οικισμών: Σπανιάκος, Προδρόμι, Ασφενδιλές, Κάλαμος, Αζογυρές, Πλατανές, Βασιλάκι, Αγία Τριάδα, Βλιθιάς, Ανυδροι και Αχλαδιάκες.

Το χωριό Ανύδροι, σε απόσταση 5 χιλιομέτρων βορειοανατολικά από την Παλαιοχώρα, είναι κτισμένο στην άκρη ενός γκρεμού σε υψόμετρο 180μ. από όπου δεσπόζει το Λιβυκό πέλαγος. Κύριο αξιοθέατό του ο Ναός του Αγίου Γεωργίου, με καλοσυντηρημένες τοιχογραφίες του 1323 από τον Ιωάννη Παγωμένο. Από το χωριό μονοπάτια οδηγούν σε τρεις μικρούς όρμους σε απόσταση 2 χιλιομέτρων, καθώς και στο μικρό φαράγγι Ανύδροι-Γιαλισκάρι.

 
Το χωριό Αζογυρές βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Παλαιοχώρας σε δασόφυτη περιοχή με πλούσια χλωρίδα. Στα περίχωρά του υπάρχουν τα σπήλαια Ζούρες και Χάρακας, όπου λέγεται ότι ασκήτεψαν 99 Άγιοι Πατέρες, που έφτασαν στην περιοχή το 1330 από την Αίγυπτο, την Κύπρο και την Αττάλεια. Στο ίδιο το χωριό μπορείτε να επισκεφθείτε το μικρό Μουσείο της Φύσης και να θαυμάσετε το σπάνιο αειθαλή γεροπλάτανο, και το 1981 ανακηρύχθηκε «διατηρητέο μνημείο της φύσης».
 

Στην Παλαιόχωρα θα βρείτε περίπτερα με διεθνή τύπο, καταστήματα με είδη αλιείας, φωτογραφικά είδη, κομμωτήρια, γραφεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων, αίθουσες διασκέδασης με ηλεκτρονικά παιχνίδια και μπιλιάρδο, σινεμά, clubs, bars και disco.

Επίσης, θα εξυπηρετηθείτε από τουριστικά γραφεία που εκδίδουν εισιτήρια για όλο τον κόσμο και διοργανώνουν εκδρομές στην γύρω περιοχή.

 

Υπάρχει καθημερινή θαλάσσια συγκοινωνία για την Σούγια, Αγία Ρουμέλη, Λουτρό, Χώρα Σφακίων, το Ελαφονήσι και τη Γαύδο. Επίσης, γίνονται καθημερινά απογευματινά δρομολόγια με σκοπό την συνάντηση με τα δελφίνια και τις φάλαινες που υπάρχουν στην περιοχή.

Στην Παλαιόχωρα θα απολαύσετε τη θάλασσα, τον ήλιο, το τοπίο, τις Κρητικές λιχουδιές και τη φιλοξενία που θα σας κάνει να νιώθετε σαν το σπίτι σας.

 

Σχετικοί σύνδεσμοι στο site:

Φωτογραφίες από την Παλαιόχωρα
Φωτογραφίες από τις παραλίες της Παλαιόχωρας
Χάρτες της Παλαιόχωρας, των Χανιών και της Κρήτης

Αρχική - Διαμονή - Τοποθεσία - Παραλίες - Φαράγγια - Χάρτες
Τιμές - Φωτογραφίες - Σύνδεσμοι - Επικοινωνία